Tørr du si ifra?

Siri Kristiansen har de siste syv årene fått over 50.000 mail fra ukjente folk som trenger råd. Gjennom sitt radioprogram "Lørdagsrådet" prøver hun sammen med tre kjendiser å hjelpe så godt hun kan hver eneste lørdag i tre timer. Hvert problem er unikt, men så godt som alle har til felles at de handler om å tørre å si ifra om noe. De aller fleste vet hva som er rett og galt, men nesten ingen tør å si det. Så grovt sett kan vi si at Siri har fått ca 50.000 mail fra folk som lurer på det samme: skal jeg si noe? Isåfall når og hvordan? 

Siri selv kommer fra en familie preget av dårlig kommunikasjon. Hun er selverklært konfliktsky. Og der det faller henne naturlig å be andre om å si ifra, gjør hun det sjeldent selv. Etter å ha erfart at de fleste av hennes lyttere, samt brorparten av rådgiverne også beskriver seg selv som konfliktsky, ble hun redd på vegne av det norske folk. 

Er det ingen som skal si ifra om noe? 

Tenk så mange forhold som kunne vært reddet? Familieforhold, kjærestepar, kollegaer, venner og naboer som fortsatt kunne ha snakket sammen? 

Bekymret for landet og livredd på egne vegne har hun prøvd å finne motivasjonen til å tørre å si ifra. Tørre å kjenne på det ubehaget det er å gå inn i en potensiell konflikt.

På jobb, med venner og hjemme.

For mer informasjon eller booking →