En siste applaus


Den 12. februar 2017 gikk Åsleik Engmark brått bort.

Vi har mistet en venn, en kollega, en ressurs, en humorist av rang og et fantastisk menneske. Og vi har mistet han så altfor, altfor tidlig. Åsleik var en markant skikkelse innen norsk stand-up. Han var med siden starten og han så mange komme og gå i bransjen. Han var også skuespiller, musiker, en velkjent stemme i tegnefilmer og etter hvert også regissør, men det er fra stand-up miljøet vi kjenner ham best.

Åsleik var ikke så opptatt av hvor lenge du hadde holdt på eller hvem du var, han ga villig vekk sine tilbakemeldinger uansett. Han kunne være dønn ærlig, men han øste av sin erfaring og kunnskap.

Det er en leken komiker som nå er borte. En forsikringsagent på andre rad kunne bli et helt show. Han turte å være frekk, uten å være stygg. Han hadde en fascinerende fantasi både på og utenfor scenen. Hans kunstneriske univers var bredt og allsidig, og har imponert oss kollegaer og et stort publikum i en årrekke.

Åsleik er ikke blant oss lenger. Det er tungt. Vi vil savne den rare, lyse og høye latteren. Vi vil savne innspillene, erfaringene og de kloke rådene. Vi vil minnes morsomme turnéer og fantastiske show. Og vi kommer aldri til å glemme deg, til det var du altfor god. Siden vi fikk budskapet har vi vært lei oss , men vi skal snart le igjen, for det er latter og glede du vil bli husket for!

Mine damer og herrer, vi reiser oss og gir kveldens største applaus for den enestående Åsleik Engmark.

Åsleik etterlater seg 3 barn og kjæreste. Våre tanker går til dem og familien.
Hilsen alle oss i iStage.