Tre iStage-artister nominert til pris


Henrik Fladseth, Erlend Osnes og Dag Sørås er nominert til STÅ OPP-PRISEN.

STÅ OPP-PRISEN har blitt delt ut hvert år siden 1996 i regi av Reis deg komikerklubb. Kriteriene juryen legger til grunne for sin stemme er, årets morsomste standupkomiker, standupkomikeren med størst utvikling i året som gikk, og standupkomikeren med størst betydning for sjangerens utvikling. I år er Henrik Fladseth, Erlend Osnes, Dag Sørås, Lars Berrum og Joachim Skage nominert til den gjeve prisen.

Henrik Fladseth hadde høsten 2016 premiere på humorprogrammet «Sølvrekka» på TV2 Humor sammen med komi-kollegaene i Kristiania Ablegøyemakeri. Han reiste også landet rundt på «Humorgalla» sammen med Thomas Giertsen, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen, Robert Stoltenberg og Trond Hanssen. Denne våren har han vært en av deltakerne i Camp Senkveld i publikumsfavoritten «Senkveld» på TV2.

Juryens begrunnelse

Henrik er et stort talent på vei opp og fram i standupsjangeren, og har hatt sitt første soloshow, ”Kverulant”, som også ble spilt i 2016. Han mestrer små og store scener, som f.eks. i Feelgoods Humorgalla 2016, hvor han turnerte sammen med etablerte komikere. Henrik har en original fremføring, hvor det absurde ofte er et sentralt element, og han har en tydelig karakter som komiker. I tillegg har han utviklet en god timing, som visualiserer teksten og gjør den morsom.

Erlend Osnes har siden premieren i 2015 gjort stor suksess med det kritikerroste standup-showet «Av familiære årsaker» hvor han har spilt for utsolgte hus over hele landet. Han er også programleder i radioprogrammet «Raae & Osnes» på NRK P3 sammen med Henning Raae.

Juryens begrunnelse

Erlend har en særegen og direkte standup form. Dette kommer tydelig til uttrykk i hans opptredener, og i sitt første soloshow ”Av familiære årsaker”, som hadde premiere i 2015. Han fremfører målbevisst, er standhaftig og trygg i sitt standup-univers som ofte er veldig personlig. Her trår han over grenser og tør å provosere over tabubelagte temaer på en humoristisk måte.
Han gjorde stor suksess i forestillingen «Fette artig» med flere andre etablerte komikere og han fremmer også standupformen i sine tekster som programleder i P3.
Erlend har et stort engasjement som appellerer til et bredt publikum.

Dag Sørås reiste i 2016 landet rundt med standup-showet «Ekkokammer». Showet ble belønnet med en komipris i kategorien «årets stand-up-komiker». Høsten 2016 ble Dag første norske stand-up komiker til å stå på den kjente standup-scenen Hammersmith Apollo i London da han varmet opp for den amerikanske komikeren Doug Stanhope. Denne våren er han å se som fast paneldeltager i relanseringen av «Mandagsklubben» på TVNorge.

Juryens begrunnelse

Dag er tidligere vinner av STÅ OPP-PRISEN og er en veletablert komiker. Dag hadde i 2016 premiere på sitt show "Ekkokammer” som han mottok Komiprisen for. Han tør å fortelle den harde sannheten, om dagsaktuelle hendelser og tilstander. Slik setter han krav til publikum om ikke å være likegyldig til samtidens utfordringer innen politikk og samfunn – og han gjør det på en morsom måte. Han er med på å sette standarden i norsk standup med sitt særpreg og sin mørke humor. Dag har nok en gang vist god progresjon i sin fremføring og viser en tydeligere trygghet i seg selv som komiker.
Gjennom hardt arbeid oppnår han anerkjennelse og er ikke redd for å bli hatet for sine meninger.

I fjor var Nils-Ingar Aadne nominert til prisen, men da var det Sigrid Bonde Tusvik som stakk av med seieren. Dag Sørås har også vært nominert til prisen flere ganger, og vant i 2012. Terje Sporsem vant prisen i 2007.

STÅ OPP-PRISEN deles ut 21. april.

Vi ønsker alle de nominerte lykke til!

(Kilde: rdk.no)