Terje Sporsem nominert til Komiprisen


Terje Sporsem er nominert til Komiprisen i kategorien Beste standupkomiker for standup-showet «RELIGION».

Den 26. april deles Komiprisen ut på Latter i Oslo. Her skal underholdningsbransjens fremste humorister kåres og blant de nominerte er Terje Sporsem. Showet hans «RELIGION» hadde premiere på Centralteatret i Oslo 26. Januar i år og har mottatt meget gode tilbakemeldinger fra både anmeldere og publikum.

Til tross for at «RELIGION» er et religions-kritisk show har det også blitt godt mottatt i religiøse kretser. Vårt Land omtalte det som «Seriøst Morsomt» og oppmuntret leserne til å komme seg på show. I forkant av premieren inviterte Terje teologisk fakultet ved UiO til prøveforestilling og Q&A. Her fikk han utelukkende god respons fra publikum som mente komikeren hadde gjort hjemmeleksa si.

De siste to årene har nemlig komikeren som selv kaller seg ateist gått i dybden på verdens største religioner. Dager og netter har gått med på å lese hellige bøker som koranen og bibelen. Målet har vært å tilegne seg mest mulig kunnskap om et tema som lenge har forundret og fascinert ham for å skrive et godt humorshow.

- Det er mange som kan mye om religion, og mange som har en tro, så det har vært viktig for meg å ha kunnskap om det jeg snakker om. Når både prester og muslimske religionsstudenter har gitt tommel opp så føler jeg at vi har gjort noe riktig.

 Med seg på regi har han den kritikerroste regissøren Per-Olav Sørensen. Dette blir Sporsems og Sørensens tredje showsamarbeidet. De jobbet også sammen på komikerens to forrige solo-show «KRIG» og «Mitt liv som Terje». Begge showene ble kritikerrost, og resulterte i en Stå-Opp pris, i tillegg til en komipris-nominasjon. Sørensen er en av landets fremste regissører og står bak publikumssuksesser som «Halvbroren» og «Kampen om Tungtvannet». Han står også bak fjorårets store TV-suksess «Nobel».

Terje var også nominert til Komiprisen i 2005 og 2013 i kategorien beste stand up-artist. De andre nominerte i kategorien Beste standupkomiker i år er Jonas Kinge Bergland og Hans Morten Hansen.