Dag Sørås

 

Dag Sørås 2017 - Foto Svein Finneide-6.jpg

Twitter - @dagsoras
Instagram - @dagsoras
Facebook - Dag Sørås
Adressa - Anmeldelse
Lofot-Tidene - Anmeldelse
iTromso - Anmeldelse


Hardtslående, utfordrende, kunnskapsrik og radikal. Legg til fantastisk morsom så har du Dag Sørås.

Siden sin første opptreden i 2002 har Dag, med sin kompromissløse og ærlige stil, bygd seg opp til å bli en av de mest nyskapende, produktive og suksessrike komikerne her til lands. Dette ga han Komiprisen for Årets nykommer i 2007 og Stå-opp prisen i 2012, en pris han også har vært nominert til tre ganger tidligere.

Dag fikk sitt gjennombrudd i talkshowet "Showman" i 2010 og fikk samme året sin egen satiriske humorserie "D-Dag" på VGTV. I 2011 hadde han sin egen stand-up spesial som gikk på TV2, og har vært med i alt fra "I kveld med Ylvis" til "Roast fra Chat Noir", i tillegg til at han har vært gjest i utallige radioprogram. Han er for tiden aktuell som fast paneldeltaker i "Mandagsklubben" på TVNorge sammen med Anne Rimmen og Else Kåss Furuseth. 

Dag har også gjort stor suksess med soloshowene "D-Dag Live" (2011), Kognitiv Dissonans" (2014) og "Ekkokammer" (2016). Alle tre showene høstet lovord fra både presse og publikum. Sistnevnte sikret han også prisen Årets Stand-up-komiker under Komiprisen 2016.

Kjennetegnet til Dag på scenen er brutal ærlighet, både ovenfor seg selv og sitt liv, men også mot verden rundt seg. Med dagsaktuelt og samfunnsrefsende materiale er han nok ikke et soleklart førstevalg for et firma som er glad i rød nese og parodier, men for de som blir med inn i hans univers er han skarp, givende og veldig morsom.

Dagbladet kalte ham ”et glitrende lyspunkt i en ellers grå norsk standuphimmel”. Aftenposten skrev at han er ”anarkisthumoristen som biter mest og oftest” og Haugesunds Avis omtalte ham som ”en av landets fremste scenekomikere”. Sarte sjeler har funnet på å klage etter at de ikke helt har visst hva de har begitt seg ut på, og av ord som nevnes er ”grove krenkelser” og ”blasfemi”.

Som en av svært få norske komikere har også Dag begynt å få et navn i utlandet. Han har gjort regelmessige opptredener i Storbritania, samt turnéer i Skandinavia, Finland, Latvia, Island og Sveits. I 2010 var han den første norske komiker som satt opp en egen helaftens forestilling under den prestisjetunge The Edinburgh Fringe Festival. Han har i tillegg gjort flere jobber sammen med noen av de største humorstjernene i verden, som Doug Stanhope og Bill Burr. I oktober 2015 ble han den første norske komikeren noensinne til å stå på scenen på Hammermith Apollo.

Dag passer til både kortere eller lengre humorinnslag.

For mer informasjon eller booking →